Ungeför sju minuter var spelat då anfallaren Viktor Antipin plockade upp en puck i hörnet och passade till backen Nikita Gusev som brände av kanonen.

Pucken slank in ganska lätt bakom Joonas Korpisalo i lejonens mål, men målvakten var aningen skymd av centern Sergei Andronov.

Ryssland spelade klart bättre än Lejonen nästan hela perioden, men på slutet tappade ryssarna fokus och Nikita Kucherov åkte i utvisningsbåset. Finland inleder därmed andra perioden med powerplay.

– Jag tycker det var en helt bra period av oss. Vi måste bara få till stånd lite längre anfall och trötta ut dem, säger Oskar Osala till C-More Sport.

Andra perioden

Det blev inget kvitteringsmål i powerplay, i stället blev det ett ryskt 2–0 mål i boxplay. Osala tappade puck i offensiv zon och ryssarna kontrade med grym effektivitet.

Efter målet tappade Lejonen sitt spel och ryssarna tryckte på. Gusev gjorde sitt andra för kvällen i powerplay på en suverän passning av Artemi Panarin.

En minut senare stod det redan 4–0 och då plockade förbundskapten Lauri Marjamäki ut Korpisalo och satte in Harri Säteri i målet. Säteri höll tätt resten av perioden.

Finlands öppningsmål såg dagens ljus i slutsekunderna av perioden. Ryssarna visade prov på nonchalans och passade bort sig i egen zon. Mikko Rantanen sköt, returen föll till Valtteri Filppula som gav pucken tillbaka till Rantanen som inte missade från närhåll.

Tredje perioden

I den tredje perioden gjorde Mikko Lehtonen 4-2, och strax efter sköt Veli-Matti Savinainen in 4-3.

Men Ryssland sköt in ännu ett till mål, och ställningen höll i sig till slutet av matchen.