ÖL OCH MUSIK
Seglis fortsätter med Brewery Fridays på fredag. Kvällens humörhöjare är, precis som förra veckan, öl från NP Brewers, mat och livemusik av Carlos Mendoza som börjar spela klockan 19.

TERRASSHÄNG
Fondis nya terrass Patio bjuder på livemusik både på fredag och lördag. Fredagens tema är Friday Pop och på lördag är temat Street groove med Dj Lapa.

SOMMARPYNTAT
Bara för att Oliver's Inn inte ligger vid stranden betyder inte det att där saknas strandfeeling. På fredag är det dags för den årliga Tikibaren och krogen pyntas till en beachbar. På scenen står Taklax Tennessee och i dj-båset står Dj Bibz. Startar klockan 20.

ROSTFRI DANS
Ruostumatonta rautalankaa, alltså rostfri järntråd, håller i gång gästerna på Bistro Ernst på fredag. Publiken uppmanas att dansa, så bjud upp och bjud till! Gottfrid Trio står för musiken och kalaset börjar klockan 21.

LIVEMUSIK
O'Malley's bjuder på livemusik och på fredag är det dags för Alanen, Linman och Unkuri att äntra scenen. Trion börjar spela vid 23-snåret.

SE GATUBANDY
Tremannalag spelar gatubandy på Elisastadion på söndag med start klockan 9. SB Vaasa ordnar evenemanget med turneringar för bland annat män, kvinnor, mixade lag och firmala. Vinnarna får åka på gatubandy-FM i Helsingfors.

CIRKUSTOMTAR PÅ LOFTET
Akrobatik, jonglering, maskerad och cirkusslöjd är några av punkterna på Konsulinnans kalas på lördag. Då skapas en cirkusvärld på Loftets gård som är ett samarbete mellan Loftet, Project Liv och Taikon. Kalaset pågår 12–15 på lördag.

AMERIKANSK FOTBOLL
Det lär bli en intensiv match när Royals möter det obesegrade Tavastehus-laget Huskies på lördag. Royals behöver all pepp de kan få, skriver de på Facebook. Matchen börjar klockan 15.30 på Karlsplan, men redan 14.30 sätter musiken i gång.

HÖGTRYCK I MOLPE
Dansbanden Högtryck från Åland sätter fart på dansstegen i paviljongen i Molpe när det är dags för försommardans. På utescenen står Lester om vädret tillåter, annars flyttar de inomhus. Snöra på skorna och var redo klockan 21.

FYNDA I ÅRVAS
På söndag är det dags för loppisrace och bakluckeloppis i Oravais med över 40 försäljningspunkter. Här finns en karta och racet pågår klockan 11–17.

AIRSOFT PÅ WASALANDIA
Vill du öva på din pricksäkerhet ska du bege dig till Wasalandia på söndag mellan klockan 10.30 och 22. Det rekommenderas att airsoftskyttarna har hörselskydd och masker för ansiktet. Ta också med ett gult och rött band att fästa på ärmen.

FOTBOLL
VIFK:s herrar möter Kajanalaget KajHa på Elisastadion på söndag klockan 17.

BELGISKA VÅFFLOR OCH ENGELSK FUDGE
Ät eller se dig mätt på europeiska delikatesser när den internationella stormarknaden rullat in till stan. Marknaden pågår hela helgen och avslutas på söndag klockan 20.