Skogsmaskinstillverkaren Logset i Kvevlax får en ny vd med gedigen erfarenhet från skogsmaskinsbranschen. Jussi Malmi, som tillträder den 1 september, har under flera års tid haft ledande positioner inom John Deere Forestry och Timberjack i både Finland och Kanada.

Till Logset kommer han nu från Fortaco där han fungerat som Senior Vice President och ansvarat för produktionen av hytter till arbetsmaskiner och för installation och montering av arbetsmaskiner.

– Jag är väldigt glad över att återvända till skogsmaskinsbranschen och att jag får bli en del av Logsets kunniga team. Bolaget befinner sig i en intressant vändpunkt. De nya återförsäljaravtalen kombinerat med de senaste produktlanseringarna ger en stadig grund att förverkliga företagets tillväxtstrategi och betjäna kunderna ännu bättre och mer omfattande, säger Malmi.

Till sin utbildning är Malmi, 47, ingenjör och Master of Business Administration (MBA).

Logsets styrelse är nöjd över rekryteringen:

– Jussi Malmi är en uppskattad och kunnig man inom skogsmaskinsbranschen. Logsets tillväxtstrategi och det att bolaget nyligen gett sig in på USA:s marknad förutsätter en betydlig satsning i kunskap på alla arbetsområden. Malmi kan leda bolagets tillväxt med sin erfarenhet och sitt energiska sätt, säger styrelseordförande Tapio Nikkanen.

Nikkanen har fungerat som vd efter att Tapio Ingervo lämnade företaget vid årsskiftet.