VPS ledde med 2–1 i halvtid.

I början av matchen såg VPS ut att kunna få till mer bollrull än i det första mötet i Danmark. Men Bröndby täppte till kanterna bra och gav inget extra utrymme att avancera.

Gästerna började avfyra skott mot Marko Meerits direkt, men avsluten var inte farliga. Sedan bröt VPS in i boxen för första gången, och på vilket sätt.

MÅL! VPS rycker fram till höger. Joonas Vahtera styr bollen åt Jesper Engström som har yta och avancerar in i straffområdet. Engström väntar kyligt in en framstormande Jerry Voutilainen som tar sig runt utrusande målvakten Benjamin Bellot och placerar in 1–0 i elfte minuten.

Mönsteranfallet följdes av kalasstämning i Sandviken. Men den stämningen dämpades rejält fem minuter senare.

MÅL! Hany Mukhtar slår en hörna. Marko Meerits går upp för att i lugn och ro plocka ner, men tappar in bollen i målet. 1–1 i 16:e minuten.

Och tyngre skulle det bli för VPS. I 21:a minuten tvingades VPS lagkapten Veli Lampi kliva av. Ville Koskimaa gick in till höger i backlinjen i stället.

VPS försökte mata på framåt och hade ett par hyfsade sekvenser på Bröndbys planhalva. Men gästerna tätade till.

Bröndby såg ut att ha bra kontroll, men Ebrima Sohna ville annat.

MÅL! Ebrima Sohna rycker fram med pondus i mitten, laddar och får i väg ett mäktigt skott som sitter via ena stolpen. 2–1 i 40:e minuten.

I anfallet som följde fick Jerry Voutilainen utrymme i boxen, men ytterbacken Gregor Sikosek hann fram och blockerade.

VPS fortsatte trycka på och paussignalen var säkert skönt för gästerna som var rejält tillbakatryckta.

VPS startelva: Marko Meerits – Mikko Viitikko, Timi Lahti, Veli Lampi (21 min, Ville Koskimaa) – Jonas Levänen, Jerry Voutilainen, Ebrima Sohna, Jesper Engström –Sebastian Strandvall – Juha Hakola, Joonas Vahtera.