Avtalet ger den 21-årige centern 68 miljoner amerikanska dollar i lön – i snitt 8,5 miljoner per säsong.

Draisaitl, 21, stod för 29 mål och 48 assist i grundserien förra säsongen. Han var tvåa i laget i mål, assist och poäng. Bara lagkaptenen Connor McDavid var bättre i alla tre kategorierna med sina 30+70=100 poäng. McDavid tog hem hela NHL:s poängliga.

– För mig var det aldrig frågan om att flytta någon annanstans eller skriva på för någon annan. Den tanken dök aldrig upp. Jag ville stanna i Edmonton, det känns bekvämt här, säger Draisaitl till nhl.com.

Connor McDavid skrev nyligen på för åtta år framåt och kommer att tjäna 12,5 miljoner dollar i snitt per säsong fram till våren 2026. De två kommer knappast att spela ihop, eftersom båda två är centrar.

– Connor är utan tvekan gruppens ledare och om jag kan hjälpa till på något sätt så gör jag det. Jag tycker att vi som grupp, inte bara jag och Connor, är redo för att ta nästa steg, säger Draisaitl.

Oilers gick till andra omgången i slutspelet förra säsongen. Laget kommer att ha tre finländska spelare kommande säsong: Jussi Jokinen, Iiro Pakarinen och Jesse Puljujärvi.