A-juniorernas FM-liga: HIFK – Sport3–1 En utvisning efter 30 sekunder och ett mål 22 sekunder senare kan ses som en effektiv start på en match. Nästa utvisning kom ­efter 8.35 och nästa mål vid 9.54. Båda målen gjordes av hemmalagets Nico Friman som var på hugget. – HIFK var mycket effektiva i dag. De satte sina målchanser och deras målvakt spelade utmärkt, säger Sports tränare Saku Martikainen. HIFK:s nästa mål kom just innan halva matchen var spelad. Pucken gick in bakom Sports målvakt ­Edvin Backlund bara sekunderna efter att en utvisning tog slut. ­Tränaren böt ut Backlund efter målet och Joel Luhtanen fick hoppa in. – Det tredje målet var ett riktigt turmål. Det slank in och jag valde att byta målvakt. Efter det tog vi över matchen. Ungefär fem minuter efter målvaktsbytet kom även sports första och ända mål i matchen då Robert Varga nätade. – Vargas kedja var bra och också kedjan med Kevin Grankull, ­Filip Lindgren och Roope Kuhakoski ­gjorde ett mycket bra arbete. Det är synd att vi inte gjorde fler mål men vi hade många målchanser. Martikainen tycker inte att spelet i sig var dåligt. Enligt honom så ­både arbetade och skapade laget ­mycket men det där lilla extra saknades. – Varje kedja och varje byte måste bidra med något till slutresultatet. Jag vill inte ta bort något av HIFK, de var effektivare i dag och då förtjänar man vinna. Sport förlorade för en vecka ­sedan hemma mot TPS med hela 2–9. ­Enligt tränaren så tyngde inte ­stor­förlusten laget i matchen mot HIFK. – Vi har en bra träningsvecka i bagaget och killarna har glömt förlusten för länge sedan. Som jag ser det spelade vi tre bra perioder mot Tappara hemma och en mot TPS. I dag blev det en och en halv bra period. Sports A-juniorer spelar i dag mot Jokerit i Helsingfors.