Soffmys. Soffkuddar med texter hänger fortfarande med från i fjol. Vi har julbudskap på flera olika språk. Djurinspirerade kuddar kommer också starkt. Både sådana som är lurviga i materialet och kuddar med djurtryck. Speciellt hornprydda kuddar med exempelvis hjortar är populära. Något som aldrig verkar gå ur tiden är stjärnor. Stjärnor funkar alltid!

Färger. När det kommer till färger är det fortfarande de klassiska julfärgerna som dominerar; silver, guld, vitt och rött. Också brons och koppar syns i julinredningen 2014.

Våga mera. De senaste åren har julpyntandet varit väldigt minimalistiskt och enkelt. Nu börjar vi återigen se tendenser av att folk vågar ta ut svängarna. Julpynt får vara dekorativa och ta plats. Våga ha julbelysning, renar, lyktor och skinn framför brasan!

Stjärnor. Stjärnorna i fönstren blir bara större och större för varje år. Nybyggda hus har stora fönster, så vi har rejäla ytor att fylla. Stora fönster kräver stora stjärnor. Jag vågar påstå att vi har stadens största utbud av olika ljusserier och ljusslingor. Och längdmässigt blir bara längre och längre för varje år. Vi har massor av ljusserier som är batteridrivna. Dem kan man ha var som helst, också där det saknas eluttag.

Naturligt. Ingen jul utan inslag från naturen. Mossa, kottar och konstgjord snö som säljs i påsar utgör en vacker kombination. Och blommor! Julrosor, hyacinter och kvistar från naturen. Glöm inte heller apelsiner med nejlikor framdukat på ett fat.