Natten till tisdagen gjorde han mål i tredje matchen i rad när Buffalo besegrade Arizona med 4–1. Ristolainen, som spelar sin andra säsong i NHL, satte in pucken i tomt mål 42 sekunder innan matchen tog slut. Det var hans åttonde mål för säsongen. Trots segern över Arizona är Buffalo fortsättningsvis i botten av NHL-tabellen. Laget har på 76 matcher inte tagit mer än 50 poäng. Arizona är inte heller ett av topplagen utan har bara 54 poäng. Calgary stärkte sina slutspelsaktier när det slog Dallas med 5–3. Det kanadensiska laget är trea i Stillahavsdivisionen. Dallas slutspelschanser försämrades av förlusten, men laget ger inte upp. – Kampen är inte över, sade Dallas tränare Lindy Ruff till nhl.com. Calgary gjorde tre mål på sju minuter i andra perioden och gick upp i ledning med 4–2. Det var för mycket för Dallas målvakt Kari Lehtonen, som lämnade isen efter 36.16 minuter. I toppmatchen i Atlantdivisionen vann Tampa Bay över Montreal för femte gången den här säsongen. Bäst i Tampa, som vann med 5–3, var Vladislav Namestnikov med två mål. Chicago tog ett steg närmare slutspelet genom att vinna över regerande mästaren Los Angeles med 4–1. Chicago spelade bra jämfört med de två senaste matcherna och anfallaren Marian Hossa beskrev sitt lag som mer tålmodigt. Vancouver börjar också se ut som ett playofflag när det vann över St. Louis med 4–1. NHL:s grundserie tar slut den 12 april.