Matchen var viktig för båda lagen eftersom de kämpar om samma slutspelsplats. Just nu har Boston greppet om den. Efter förlusten ligger Florida sex poäng efter Boston. Båda lagen har fem matcher kvar i grundserien. Den jämna matchen avgjordes drygt en minut innan den ordinarie speltiden tog slut. Efter den första perioden ledde Boston med 1–0. Målet gjordes av svensken Loui Eriksson. I den andra perioden utjämnade Florida och gick förbi efter mål av Brandon Pirr och Brad Boyes. Boston utjämnade i tredje perioden med ett mål av David Pastrnak och vinstmålet slogs in av Milan Lucic. Floridas målvakt Robert Luongo sade att det tredje målet var hans misstag. – Jag är besviken på mig själv. Det känns som om jag har svikit mina lagkamrater. Jag gjorde ett par viktiga räddningar i början av tredje perioden, men det är onödigt att bortförklara de två sista målen, sade han på NHL:s webbplats. Floridas finländare blev poänglösa i matchen. Jussi Jokinen och Aleksander Barkov var båda på plan under två av Bostons mål. Florida spelar alla sina fem återstående matcher i hemmarinken. Motståndare är Carolina, Tampa, Montreal, Boston och New York. Boston har kvar bara en hemmamatch, resten spelas på bortaplan. Boston ska ännu möta Florida, Detroit, Toronto, Washington och Tampa.