KTP tog ledningen tidigt i matchen. Tamás Gruborovics nickade in 1–0 på matchens första hörna efter sju minuter. Det kunde ha blivit fler mål i första halvlek för hemmalaget. Närmast är Gruborovics frispark i stolpen med fem minuter kvar till pausvilan. – Vi har spelat kontrollerat och hade kunnat göra fler mål, säger Gruborovics till Ilta-Sanomat i pausvilan. VPS har svårigheter med att bevaka KTP-spelarna. VPS enda riktiga målchans i första halvlek kommer på hörna, men Mikko Viitikko nickar ett par meter utanför målet. – Vi har en hel del att förbättra. Ännu har vi inte hittat något sätt att bryta KTP:s press, säger VPS-målvakten Henri Sillanpää till Ilta-Sanomat. I slutet av första halvlek fick Tony Björk en boll rakt i skallen på nära håll och blev liggande på planen. Han kunde med lite hjälp resa sig och något ostadigt gå till sidan av planen. Där tog Björks 200:e match för VPS slut. I andra halvlek kom Jordan Seabrook in i stället. Han kom att öppna VPS målkonto för säsongen. Efter 61 minuter kvitterade Seeabrok på en passning från Jesper Engström. Men glädjen varade inte länge. KTP hade ett skott i ribban bara några minuter senare och strax därefter satte Valeri Minkenen 2–1. I den 73:e minuten gjorde Ilari Äijälä 3–1. VPS såg utspelat ut. Hoppet tändes igen i den 88:e minuten när Juho Mäkelä satte en straff. Han sprang direkt in i målet, hämtade bollen och sprang med den till mittpunkten för att snabbt få i gång spelet igen nu när VPS var med i matchen. Men det blev inga fler mål. Efter tre förlustmatcher fortsätter VPS som jumbo i ligan. – Vi var bättre i andra halvlek, men i första var vi riktigt usla. Det är positivt att vi lyckades göra mål, men vi skapar inte tillräckligt med målchanser, säger Juho Mäkelä till Ilta-Sanomat. –  – Vi var fasansfullt dåliga i första halvlek. Allt självförtroende var som bortblåst, säger VPS-tränaren Olli Huttunen. VPS ligger sist i ligan på noll poäng. Två mål. Vad betyder det? – För enskilda spelare kan det betyda något. Att öppna målkontot tar bort en del av pressen, säger Huttunen. Tre raka förluster. Vad betyder det? – Det påverkar helt klart självförtroendet, och kommer att göra det ända tills vi öppnat poängkontot. Det är viktigt att öppna målkontot och poängkontot. Utan självförtroende får vi inte till ett avslappnat spel, säger Huttunen. VPS laguppställning mot KTP: Henri Sillanpää – Jesper Engström, Mikko Viitikko, Ville Koskimaa, Teemu Honkaniemi (v) – Clifton Miheso (51 min Eero Tamminen), Thomas Kula (v) (81 min Loorents Hertsi), Denis Abdulahi (v), Pyry Soiri, Tony Björk (46 min Jordan Seabrook) – Juho Mäkelä.