– Jag får lön för att göra godis, det är härligt, säger Reijo Laine. Laine kommer från Namitupa i Ilmola. För tre år sedan träffade han Kenny Sundqvist från chokladtillverkaren Hemgården. De började prata med varandra och snabbt visade det sig att de hade samma vision och planer på en godisaffär. De hade till och med tittat på samma lokaler. – Vi behövde en lokal där man också kan ha småskalig tillverkning. Nu har vi hittat den, säger Sundqvist. Butiken öppnade på tisdagen i HS center. Officiell öppning sker på fredag och lördag. Och hittills verkar förbipasserande ha varit nyfikna. – Några har kikat in med näsan mot glasdörrarna, det är roligt, säger Laine. I butiken finns godis från små tillverkare. Godiset är handgjort och av naturliga råvaror. Det är något som passar kunder med allergi. – Det finns alltid en procent kunder som är överkänsliga och dem kan vi hjälpa. Det finns också kunder som vill ge godis med bara naturliga råvaror till barn och barnbarn. För att veta vad de stoppar i sig, säger Laine. Bakom ett plexiglas i affären kan kunder följa med godistillverkningen i liten skala. Det är för att få en direktkontakt till kunden, och för att kunden ska få se hur det går till. Förutom färdiga förpackningar ska Hemgården ha ett vitrinskåp med specialpraliner i affären. – Där kommer vi att ha specialsmaker som vår chokladmästare tar fram. Butiksinnehavarna räknar med mycket jobb fram till jul och lite lugnare i januari. Då ska de bygga ett kök bakom disken. – Vi tror att kunderna ska hitta hit. Vi hade en testbutik vid Minimani förra året och den var populär, säger Laine.