Barcelona krossade Roma med 6–1 på hemmaplan. Också Bayern München och Arsenal krossade sina motståndare. Redan innan matchen inleddes var det klart att Barcelona går vidare i grupp E i och med att Leverkusen fick nöja sig med 1–1 mot BATE Borisov. Gruppsegern blev klar efter storsegern mot AS Roma. Festen på Camp Nou inleddes av Luis Suarez som gjorde 1–0 i femtonde spelminuten och fem minuter senare var det dags för Lionel Messis första mål efter en lång paus på grund av skada. Suarez gjorde ytterligare ett mål före paus och i den andra halvleken gjorde Gerard Pigue, Messi samt Adriano mål. Däremellan hann Neymar bränna en straff. Det gjorde också Romas Edin Dzeko, men han reparerade misstaget genom att nicka in ett mål under matchens slutsekunder. Vilket lag som går vidare från gruppen tillsammans med Barcelona klarnar under den avslutande omgången den 9 december. Roma och Leverkusen har fem poäng och BATE fyra. Roma möter BATE hemma och Leverkusen Barcelona. I F-gruppen gjorde Bayern tre mål under de 20 första minuterna mot Olympiakos. Målskyttar var Douglas Costa, Robert Lewandowski och Thomas Müller. Kingsley Coman gjorde 4–0 i den andra halvleken. Arsenal tvålade till Dinamo Zagreb med 3–0. Alexis Sanchez gjorde två mål och Mesut Özil ett. Bayern tar hem gruppsegern och Arsenal ligger nu tre poäng efter Olympiakos inför den avslutande omgången. De två möts i Pireaeus om två veckor och då krävs en seger med två mål för att Arsenal ska ta sig vidare. Zenit bara vinner I H-gruppen tog ryska mästaren Zenit hem sin femte seger på lika många matcher. Denna gång blev det en hemmaseger med 2–0 mot Valencia och Zenit är klar gruppsegrare. I den andra matchen i gruppen besegrade Gent Lyon med 2–1. Gent ligger nu en poäng före Valencia och i den sista omgången möter Gent Zenit hemma medan Valencia tar emot Lyon. I G-gruppen blev det bortasegrar då Dynamo Kiev slog Porto med 2–0 och Chelsea Makkabi Tel Aviv med 4–0. Chelsea och Porto har vardera tio poäng och möts i den avslutande omgången. Två poäng mindre kar Kiev som möter Makkabi som inte har lyckats ta en enda poäng.