Filppula satte den avgörande straffen – han fintade bort målvakten Jonathan Quick och satte pucken upp i måltaket. – Det är alltid roligt att vinna och att ta hem poängen, sade Filppula för NHL.com – Jag tycker att vi spelat ganska bra den senaste tiden. Men alla motståndare har varit tuffa så det är svårt att få poäng. Filppula får mycket ansvar i Tampa och spelade över 19 minuter i matchen mot Los Angeles. Men han kunde vara mer effektiv, två mål och sju assists är saldot hittills i 23 matcher. Rangers förlorade hemma Mikko Koivu och Mikael Granlund fick en assist var när Minnesota Wild förlorade hemma mot Vancouver Canucks med 2–3. Lagkaptenen Koivu var inte nöjd med lagets insats. – Den andra perioden var inte ens i närheten av vad den borde ha varit. All heder till motståndaren men det vi visade upp i andra perioden var inte vår nivå, sade Koivu för Minnesota Star Tribune. New York Rangers har varit närmast oslagbart på hemmaplan men i toppmötet mot Montreal kollapsade laget överraskande. Gästerna vann med hela 5–1. Segern hade ändå en sur bismak då Montreals stjärnmålvakt Carey Price skadade sig. Tränaren Michel Therrien visste inte hur allvarlig skadan är men sade att Price står över nästa match.