Hemmalaget Detroit vann matchen med 5–4 efter straffläggning. Ristolainen passade till tre av lagets fyra mål och valdes till matchens näst värdefullaste spelare. Priset som matchens värdefullaste spelare gick till Detroit-anfallaren Justin Abdelkader som noterades för två mål och en assist. Ristolainen har under säsongens 25 matcher skrapat ihop 4+13 poäng och ligger på tionde plats i backarnas poängbörs. Ristolainen har i snitt spelat 24 minuter per match och toppar Buffalos lista över dem som har fått mest speltid. I matchen mot Detroit blev det nästan 28 minuter. Detroits Teemu Pulkkinen blev utan poäng i matchen. Granlund nära att göra mål Mikael Granlund passade till Minnesotas båda mål då laget slog fjolårsmästaren Chicago med 2–1 på bortaplan. Målen gjordes av Jason Pominville och Ryan Suter och kom efter att Granlund först var nära att göra mål. Minnesotas övriga finländare Mikko Koivu och Erik Haula blev utan poäng, samma gällde Chicagos Teuvo Teräväinen. Florida slog St. Louis med 3–1 på bortaplan. Floridas Aleksander Barkov fick en assist medan Floridas Jussi Jokinen och St. Louis Jori Lehterä blev utan poäng.