Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Ecuadors presidentval kan gå till andra omgång

Det kan behövas en andra omgång i presidentvalet i Ecuador. När största delen av rösterna hade räknats på måndagen hade förhandsfavoriten, vänsterns Lenín Moreno, inte fått tillräckligt många röster för att avgöra valet i första omgången.

Nyhetsbild

USA lovar fortsatt stöd till EU

2

Trots alla hårda ord är det nya USA ännu inte redo att överge Europa.

Nyhetsbild

Rättegång om mordplan mot Erdogan inleddes

En rättegång mot över 40 soldater har inletts i Turkiet.

Nyhetsbild

Vinklade rapporter ger felaktig Sverigebild

2

I USA sprids myter och felaktigheter om Sverige rörande invandring och brottsstatistik.

Nyhetsbild

Orpo om Katainen: Rykten cirkulerar alltid

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo säger att han inte har någon information om att EU-kommissionens ordförande kanske byts ut mitt under mandatperioden.

Nyhetsbild

Trump i utspel om svensk asylpolitik

USA:s president Donald Trump kommenterar nu Sveriges migrationspolitik i ett inlägg på Twitter, och anklagar medier för att mörklägga sanningen.

Dödsdomar för bollkravaller förblir i kraft

En appellationsdomstol i Egypten har beslutat att inte ändra på dödsdomarna mot tio män som dömts för delaktighet i kravallerna på fotbollsstadion i Port Said 2012.

Nyhetsbild

Ukraina anklagar rebeller för brott mot eldupphöret

Ukrainas militär anklagar rebellerna i östra Ukraina för att ha brutit mot det nya eldupphörsavtalet.

Nyhetsbild

Mattis i Irak: Vi tänker inte plundra er olja

USA:s nya försvarsminister Jim Mattis har under ett besök i Irak i dag försäkrat att USA inte har några planer på att plundra Iraks oljereserver.

Nyhetsbild

DN: Sahlin erkänner brott

1

Svenska Socialdemokraternas tidigare partiledare Mona Sahlin erkänner brott i samband med att hon skrev ett osant intyg till sin tidigare livvakt, uppger hennes advokat Claes Borgström för Dagens Nyheter.

Nyhetsbild

Här är felen i tv-inslaget Trump pratade om

18

När USA:s president Donald Trump i helgen talade om Sverige syftade han på ett tv-inslag om svensk flyktingpolitik. Men inslaget innehåller en rad påståenden som är antingen tvivelaktiga, onyanserade eller direkt felaktiga.

Nyhetsbild

Wallström och Lavrov möts öga mot öga

Ukraina, det försämrade säkerhetsläget runt Östersjön och en frostig relation mellan Ryssland och Sverige. Mycket ska avhandlas när Sverige utrikesminister Margot Wallström möter sin ryska motpart Sergej Lavrov i Moskva.

Nyhetsbild

Överhuset behandlar brexit-lag

Det brittiska parlamentets överhus börjar i dag behandla lagens om landets EU-utträde. Lagen ska ge premiärminister Theresa May mandat att inleda brexit-förhandlingarna.

Nyhetsbild

Många frågor till Pence i Bryssel

Donald Trumps tillträde som USA:s president har fått det att knaka i relationen mellan Washington och Bryssel.

Sveriges ambassad vill informera USA

– Vi ser fram emot att informera den amerikanska regeringen om svensk invandrings- och integrationspolitik, twittrar Sveriges ambassad i USA sedan president Donald Trump förklarat sig.

Nyhetsbild

Så förklarar Trump uttalandet om Sverige

15

"Se vad som hände i går kväll i Sverige."

Nyhetsbild

WSJ: Trump avstår inte från inreseförbud

4

Donald Trump ser ut att hålla fast vid sitt omtvistade inreseförbud som skulle gälla medborgare i sju länder med muslimsk majoritet.

Nyhetsbild

Ecuador väljer ny president

Ecuadorianerna väljer en ny president i dag. Landet ska få en efterträdare till vänsterpresidenten Rafael Correa som efter tio år vid makten inte ställer upp för återval.

Sverige vill ha svar av Trump

15

"Se vad som hände i går kväll i Sverige". Sveriges regering kräver nu svar från USA om vad president Donald Trump menade i sitt tal på ett politiskt massmöte.

Sydkorea anklagar Nordkorea för mordet i Kuala Lumpur

Sydkorea anklagade på söndagen den nordkoreanska regimen för mordet på Kim Jong-Nam.

350 000 barn instängda i Mosul

1

Irakisk militär har intagit två byar söder om Mosul när offensiven för att återta miljonstadens västra halva från terrorgruppen IS inletts.

Nyhetsbild

Inget gehör för Irans förslag om dialog i Mellanöstern

I München talades det mycket om förändring, men säkerhetskonferensens sista dag visade att det råder dödläge åtminstone i en del av världen – Mellanöstern. Ett tecken på det här var att Irans, Israels, Saudiarabiens och Turkiets deltagare inte deltog i "debatten" samtidigt utan höll sina tal turvis.

Nyhetsbild

McCain: "Diktatorer börjar med att tysta den fria pressen"

15

Den republikanske senatorn John McCain försvarar medierna mot den senaste attacken från landets president Donald Trump. McCain säger till tv-kanalen NBC att "diktatorer börjar med att tysta den fria pressen".

Thailand backar om kolkraft i Krabi

Thailands militärjunta har skrinlagt planerna på att bygga ett kolkraftverk i Krabi. Det här ses som en sällsynt seger för demonstranter i Thailand, där rätten att protestera har begränsats av militärjuntan.

Irakiska styrkor inleder offensiv

Irakisk militär har inlett en offensiv för att återta västra Mosul från terrorgruppen IS.

Avtal om nytt eldupphör i östra Ukraina

1

Ett nytt eldupphör har ingåtts i östra Ukraina mellan den ukrainska armén och separatisterna, säger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.

Nyhetsbild

En död tågolycka i Belgien

Ett tåg spårade ur nära den belgiska staden Leuven på lördagseftermiddagen.

Nyhetsbild

Minst fyra döda i storm i Kalifornien

Minst fyra personer har dött i en ovanligt kraftig storm i Kalifornien i USA. Dessutom evakuerades hundratals från sina hem.

Nyhetsbild

Pressad Trump samlar kraft med massmöte

2

Bara en månad efter att Donald Trump flyttade in i Vita huset påbörjar han sin återvalskampanj inför valet 2020. Samtidigt planeras protester mot presidenten över hela USA.

Vrede mot kolkraft nära thailändska semesterparadis

2

Thailändska regeringen går vidare med planer på ett kolkraftverk i Krabi, inte långt från populära semesterresmål som öarna Phi Phi och Lanta.

Nyhetsbild

Ryssland vill ha slut på västs dominans

12

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov efterlyser ett slut på en världsordning som domineras av väst.

Norge ändrar inte på försvarsanslaget

2

Norge kommer inte att ändra på försvarsanslaget trots att USA väckt krav på att medlemsländerna måste öka anslagen till försvaret.

Nyhetsbild

Pence försöker lugna Europa

3

"USA:s stöd för Nato är starkt, och vi kommer inte att vackla i åtagandet till vår transatlantiska allians". Det säger vicepresident Mike Pence i München, efter farhågor om Donald Trumps syn på försvarssamarbetet.

Aftonbladet: Kriminella gäng i Malmö rekryterar barn

2

Tonåringar, vissa så unga som 14 år, rekryteras av gängen i Malmö, rapporterar Aftonbladet.

Nyhetsbild

Fox-profil attackerar Trump

1

Fox News tv-ankare Shepard Smith rycker ut till försvar mot värsta konkurrenten CNN efter att USA:s president attackerat medierna.

Nordkorean gripen efter mordet på ledarens halvbror

Malaysisk polis har gripit en nordkoreansk man efter mordet på den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Uns halvbror.

Nyhetsbild

USA:s vicepresident Pence: Nato har vårt orubbliga stöd

USA:s vicepresident Mike Pence säger att Nato har USA:s starka stöd.

Studie bekräftar hjärnförändringar vid adhd

En stor studie bekräftar nu att personer med adhd har förändringar i hjärnan. Adhd är alltså inte bara en "etikett" som sätts på besvärliga barn eller dåligt föräldraskap.

Varning för spiondocka

Den tyska myndigheten Bundesnetzagentur som övervakar telekommunikation har uppmanat föräldrar att förstöra en pratande docka eftersom den kan hackas, rapporterar BBC.

Nyhetsbild

Churchill: "Är vi ensamma i universum?"

Legendarisk premiärminister, Nobelpristagare i litteratur – och rymdnörd. Winston Churchills intresse för liv på andra planeter har kommit i dagen.

Ikea Israel backar om kvinnofri broschyr

Inga kvinnor eller flickor, utan endast män och pojkar ryms på sidorna i den specialutgivna broschyren som har getts ut av Ikea i Israel.

Nyhetsbild

Niinistö träffade USA:s försvarsminister

President Sauli Niinistö har träffat USA:s försvarsminister James Mattis under säkerhetskonferens i München, uppger presidentens kansli.

Nyhetsbild

Blair: Britterna har rätt att ändra sig

Storbritanniens kommande EU-utträde kan bli ett hot mot landets framtid, tycker Tony Blair. Den forne premiärministern gör nu för första gången ett rejält försök att vända den politiska processen.

Nyhetsbild

Blair vill stoppa brexit

Så som Storbritanniens kommande EU-utträde läggs upp är det ett hot mot landets framtid. Det tycker Tony Blair, den forne premiärministern som nu för första gången gör ett rejält försök att vända den politiska processen.

Fyra begärs häktade i svensk pedofilhärva

Fyra personer har begärts häktade, misstänkta för inblandning i ett misstänkt pedofilnätverk i Sverige. Polisen grep i går flera män efter ett stort tillslag.