Vildsvin korsade Strandvägen i Harrström

Tom Forsman -
Åtminstone två personer såg ett vildsvin i södra Harrström på tisdagsmorgonen.

Mellan klockan 7 och 7.30 på tisdagsmorgonen såg två personer ett vildsvin korsa Strandvägen i södra Harrström.

Den första observationen gjordes av Christer Nordmyr när han var på väg till sin pälsfarm.

- Jag hajade till när något stort och lurvigt hoppade upp ur diket. Första tanken var en björn, men sedan såg jag att det var ett stort vildsvin, säger han.

Djuret sprang österut cirka 30 meter framför Nordmyrs bil.

Omkring en kvart senare såg en lastbilschaufför vildsvinet - sannolikt samma individ - korsa Strandvägen västerut. Det var cirka 300 meter norr om den plats där Nordmyr såg djuret.

Enligt jaktchef Stefan Pellas på Finlands Viltcentral i Österbotten beräknas det finnas färre än tio vildsvin i det fria i Österbotten. Ofta handlar det om djur som rymt från någon farm.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan