NyhetsbildZoom
På måndagen sålde stadsstyrelsen 30 strandtomter för sammanlagt närmare 1,5 miljoner euro. Omkring 70 arrendetagare står i kö för att lösa in sin tomt. Foto: Mats Ekman / Arkiv

Säljer strandtomter för 1,5 miljoner euro

Anders Bergvik -
Hindren för försäljningen av Kristinestads utarrenderade strandtomter är undanröjda. På måndagen såldes tomter för 1,44 miljoner euro. Runt 70 står på kö att lösa in sin arrendetomt.

I juli förkastade Vasa förvaltningsdomstol de fyra kommunalbesvären över försäljningen av stadens sommarstugetomter. Eftersom samtliga fyra nöjde sig med beslutet och inte gick vidare är det fritt fram för de arrendetagare som vill köpa loss sina tomter.

På måndagen klubbade stadsstyrelsen av 30 affärer – till totalsumman 1 438 765 euro.

Totalt återstår cirka 150 tomter som kan säljas. Kristinestad hoppas kunna genomföra ytterligare runt 70 affärer ännu under hösten.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan