NyhetsbildZoom
Lina Teir är aktiv i "We see you"-kampanjen. Foto: Ingemar Raukola

Möjligt att protestera mot rasism via nätet

Jonny Smeds -
"We see you"-kampanjen uppmanar folk att skicka in bilder på sig själva där de tydligt tar avstånd från rasism och våld.

- Kampanjen är till för de som vill delta i demonstrationen i Helsingfors, men som inte har möjlighet, säger Lina Teir, som är aktiv i "We see you".

Teir säger att det kan vara en bild på en person, flera personer eller en organisation. Det finns inga gränser. Bilderna laddas upp till kampanjens Facebooksida med hashtagg #weseeyou.

– Bilderna kommer sedan att överlämnas, säger Teir.

Hon säger att det finns flera kreativa idéer om hur man ska använda bilderna, men vart de ska överlämnas är ännu oklart. Många har redan engagerat sig i kampanjen.
– Vi har fått in mellan 200-300 bilder.

Över 4500 personer följer kampanjen på Facebook.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan