Beskedet om att lägga ner Halpa-Halli i Vörå kom som ett chockbesked, säger Carina Smeds. Hon är en trogen kund på butiken och har gjort sina dagliga inköp där trots att hon jobbar i Vasa. Enligt Smeds behövs Halpa-Halli i Vörå, för varuhusets utbud finns inte i andra affärer. –Ingen annanstans kan man köpa kläder, skor och teknik. Många äldre tycker också om att handla där, det gör exempelvis mina svärföräldrar.
– Det är viktigt att Halpa-Halli finns, och sorgligt om det går så, säger Edna Nordman då hon får höra att varuhuset i Vörå stängs.

– Det är viktigt att Halpa-Halli finns, och sorgligt om det går så, säger Edna Nordman då hon får höra att varuhuset i Vörå stängs.

I ett försök att rädda varuhuset i Vörå har hon startat en Facebook-grupp som under ungefär en veckas tid samlat nästan 1300 medlemmar. Om inte ledningen på Halpa-Halli reagerar på gruppens önskan om att bevara varuhuset är Smeds beredd att åka hela vägen till Karleby. –Jag kan söka audiens hos ledningen, jag är inte främmande för det. Enligt Smeds kräver Vöråborna och andra som handlar i affären inte att man har full service i butiken. Det är okej om öppettiderna kortas och utbudet reduceras, så länge butiken finns kvar. –Vörå centrum dör ut om vi inte får behålla butikerna. Smeds är också beredd, om fler är intresserade, att ställa till med en demonstration för varuhuset.