NyhetsbildZoom
Hemslöjdsgårdens huvudbyggnad, här sedd från gårdssidan, är ett av tre hus som grundligt ska renoveras. Foto: Lotta Sjöblad

Hemslöjdsgården renoveras för 1,6 milj.

Lotta Sjöblad -
Hemslöjdsgårdens tre byggnader i Norrstan ska renoveras. Det blir en grundlig genomgång och målet är att skapa en funktionell helhet. Slutnotan beräknas landa på 1,6 miljoner.

Renoveringsprojektet har nu framskridit så långt att arkitektskisser och kostnadsberäkning finns.

– Avsikten är att arbetet inleds till sommaren. Alla byggnaderna behöver en ordentlig översyn, de ska bli funktionellare och också handikappanpassas, säger Johan Johansson.

Han är direktör vid Stiftelsen för kultur- och utbildningsinvesteringar, som äger Hemslöjdsgården.

– Speciellt annexet, där vänstugan håller till, och slöjdsidan är i ganska risigt skick. Det finns även en del konstruktioner och nedre bjälklag som behöver bytas ut, säger Johansson.

Hemslöjdsgården i Kristinestad används av hemslöjdsföreningen och vänstugan Primula.

Läs mera om planerna och Sydösterbottens egen kulturmecenat i fredagens SÖ (4.11)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan