NyhetsbildZoom
Äggröra fungerar bra också som middag. Foto: Lina Frisk

Dagens studentmåltid: Frukost till middag

Lina Frisk-mediestuderande vid Åbo Akademi -
Ibland har man bara inte tid, eller ork. Då är det helt okej att plocka fram frukostingredienserna två gånger under samma dag.

Enligt många är frukosten dagens viktigaste och godaste måltid. Varför inte frukost också på kvällen? Ifall man ätit en stadig lunch under dagen, behöver man faktiskt inte en fulländad middag varje dag. Undertecknad överlevde sitt första studieår på äggröra och knäckebröd. Det är ingen rekommendation, men ibland en räddare i nöden då och då.

Ta fram havregrynen, äggen och mixern. Dags för kvällsfrukost!

Scramled eggs (äggröra)

1 portion

2 ägg
1 skvätt mjölk
salt
svartpeppar

1. Blanda alla ingredienser i en skål och blanda lätt. 
2. Hetta upp en stekpanna och häll i smeten medan du rör om hela tiden. Äggröran blir klar väldigt snabbt och är färdig att äta genast.
 

Havregrynsgröt

1 dl havregryn
2 dl vatten
lite salt


I kastrull: Sätta alla ingredienser i en kastrull. Koka upp. Sänk värmen och låt gröten puttra någon minut till.

I mikro: Blanda alla ingredienser i en tallrik och sätt den i mikron och mikra i ca 2 minuter. Klart!


Smoothie


1 banan
lite frusna bär(som du självklart plockat själv på sommaren, eller hur?)
spenat
havremjölk och/eller vatten


Sätta alla ingredienser i en mixer och mixa tills det är en jämn konsistens. Drick! 


Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Krigsveteran första som för budkavlen i Malax

Med allt från kaninhoppning till hundra minuter motion och ishockeymatch firade malaxbor och andra deltagare Finland 100. Firandet var även startskottet för bykavlen - by till by.

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Mest läst senaste veckan