– Det som är bra med att regeringen fattat så många korkade beslut är att folk faktiskt har börjat göra något för att motverka det, säger Axel Åhman från humorgruppen KAJ.

KAJ var en av de många artister som uppträdde på välgörenhetsevenemanget We Too See You, som ordnades på söndag eftermiddag. Evenemanget var Wasa Teaters bidrag till We see you-kampanjen, vars syfte är att jobba för en bättre, humanare och rättvisare asylpolitik i Finland. Förutom att lokala artister samt asylsökande uppträdde ordnades även en konstutställning och i kaféet serverades arabiska delikatesser tillredda av asylsökande.

– Det är viktigt att evenemang som dessa ordnas. Det är bra att man tillsammans försöker hjälpa papperslösa flyktingar, säger Gertrud och Stig Lundell, som deltog i evenemanget.

Omid Rasouli var en av de som ordnade konstutställning i den övre foajén. Han hade förra sommaren bestämt sig för att finputsa sina teckningskunskaper och visade upp sina verk åt deltagarna. Han har varit flykting i hela sitt liv. Sedan barnsben har Rasouli flytt från det ena landet till det andra. Genom hans konst hoppas han att i framtiden sprida kunskap om situationen i Iran och andra länder där krig härjar.

– Som bäst håller jag på att teckna något större. Det föreställer ett öga med tårar i. Det är vad man kan se i blicken hos människor där jag kommer ifrån, säger Rasouli.