Forskarna säger att upptäckten är ett stort framsteg i letandet efter ett svar på frågan om det finns liv på andra håll i universum.

Planeterna är ungefär lika stora som jorden, och tre av dem kretsar runt sin stjärna på ett avstånd som kan vara gynnsamt med tanke på förekomsten av liv. Planeterna kretsar runt den lilla röda dvärgstjärnan Trappist-1 .

Nasa gav beskedet under en presskonferens för en stund sedan.

I maj i fjol berättade Nasa att man hade hittat nästan 1 300 planeter utanför vårt solsystem. Det mer än fördubblade antalet exoplaneter som hade hittats med hjälp av rymdteleskopet Kepler.

Nasa uppskattade då att nästan 550 av dem kan vara stenplaneter, det vill säga sådana som liknar jorden och har en fast yta. Antagandet byggde på planeternas storlek.

Ett par månader senare meddelade Nasa att man har hittat ytterligare 104 exoplaneter med hjälp av rymdteleskopet. Enligt

CNN är fyra av dem aningen större än jorden och de kan också vara stenplaneter. Två av dem var dock för heta med tanke på förekomsten av liv. De två andra kretsar på lämpligt avstånd runt sin stjärna.

Kepler-teleskopet sköts upp i sin egen bana runt jorden 2009. Den första exoplaneten hittades 1992