NyhetsbildZoom
En av sjöbevakningens svävare transporterade den lätt nedkylde mannen till sjukhus för kontroll. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Man gick vilse i Malax skärgård

Vbl -
Runt klockan 18 i går fick Sjöräddningscentralen i Åbo ett larm om att en man gått vilse på isen i Malax skärgård.

Mannen skulle gå till fots från sin villa i skärgården mot Åminne, men gick vilse någonstans under färden. Dåliga isförhållanden och nedsatt sikt på grund av snöfall försvårade eftersökningarna, men en sköskoterpatrull från Vallgrunds sjöbevakningsstation fann mannen efter 2,5 timme. Han var då lätt nedkyld och transporterades till sjukhus för kontroll. 

Flera enheter från sjöbevakningen och räddningsverket deltog i efterspaningarna.

Enligt enheterna på plats är isläget i Sundom- och Malax skärgård mycket dåligt med många öppna vakar. Dessutom hade sjöbevakningens svävare sönder en del is under eftersökningen på sträckan Munsmo Fårskär - Södra Äggören - Tjärubådan - Hansan - Malskäret - Harrbådan - Malskärsbådan - Sillgrund - Alskäret - Kutskinnsören - Åminne.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Krigsveteran första som för budkavlen i Malax

Med allt från kaninhoppning till hundra minuter motion och ishockeymatch firade malaxbor och andra deltagare Finland 100. Firandet var även startskottet för bykavlen - by till by.

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Mest läst senaste veckan