NyhetsbildZoom
Så här kommer hallen att se ut. Foto: Wasa Group

Korsholms nya idrottshall blir OP-Arena

Vivian Johansson -
Vasa Andelsbank går med som sponsor i idrottshallen i Korsholm. – Det tog inte många minuter att bestämma att vi vill vara med i det här, säger vd:n Ulf Nylund.

Ulf Nylund säger att banken gärna stöder barn och ungdomar, idrotten ligger honom varmt om hjärtat och han ser en fördel i att Wasagroup, som bygger hallen, är ett lokalt företag.

Dessutom tycker han om idén att stöda verksamhet ute i kommunerna.

– Jag är så glad för det här. Och klart att banken kommer att nyttja hallen kontinuerligt. Det här är viktigt när vi tänker på personalen. Vi har 70 anställda, som snabbt kan ta sig till hallen, förutom kontoret i Smedsby och i Vasa har vi personal i Vörå och Malax, som får en resväg på högst en halvtimme.

Med bankens investering i fem år får hallen namnet OP-Arena.

Det här konceptet att bygga en hall i privat regi för offentlig service, är unikt i landet. Wasagroup ansvarar för idrottshallens utveckling och planering. Hallen ägs av fastighetsutvecklingsfonden WGF-II som i sin tur ägs av fondbolaget Wasagroup Funds.

Kommunens barn och ungdomar ska använda hallen på vardagarna under skoltid. Kvällstid sköts verksamheten av en privat aktör, då allmänheten har möjlighet att använda hallen

Wasagroup, som bygger hallen, ser stor potential i konceptet att kommunen inte bygger själv utan hyr in verksamhet. 

– Det här är effektivt användning och vi har en bra samarbetspartner i Vasa Andelsbank. Korsholms kommun är innovativ som bygger på det här sättet, säger Petteri Saarinen, försäljningschef på Wasagroup.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan