Nykarleby höjer kommuncertifikat

Eva-Maria Björk -
Nykarleby gör som andra kommuner i regionen och höjer maxbeloppen för kommuncertifikat.

Kommuncertifikaten är förmånliga och snabba lån som kommunerna kan ta med kort varsel på banker som kommunen skrivit avtal med. I Nykarleby kan lånen tas av stadsdirektör Gösta Willman och stadskamrer Gunilla Lillbacka. Tidigare har Nykarleby haft en övre gräns på fem miljoner på kommuncertifikaten, men stadsstyrelsen beslöt på sitt möte på måndagen att höja den övre gränsen till 20 miljoner euro.

Jämförelsevis har Pedersöre en övre gräns på 20 miljoner, Jakobstad på 28 miljoner och även Larsmo har höjt sin gräns från fem till femton miljoner euro.

Lånetiden på kommuncertifikat ligger på mellan en dag och ett år och minsta lånesumman är 100 000 euro.


Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan