Bil genom isen i Vasa skärgård

VBL -
Svaga isar ställde till det för en bilist som körde på isen utanför Gerby hamn på torsdagen. Enligt räddningsverket avvek bilisten från den utmärkta billeden när olyckan inträffade. Inga personer har skadats.

Olyckan inträffade vid 12.30-tiden, cirka 4-5 kilometer utanför Gerby båthamn. Enligt räddningsverket har bilen åkt igenom utanför isvägen och bilisten avvikit från den utmärkta rutten till Jannes Saloon.

Två personer befann sig i bilen när olyckan inträffade men inga personer skadades.

Räddningsverket uppskattar att isen vid olycksplatsen är cirka fem centimeter tunn. Eftersom olyckan inträffade på isen ute i skärgården ryckte även en patrull från Västra Finlands sjöbevakningssektion ut till platsen.

Sjöräddningspatrullen markerade ut området med den svaga isen för att undvika fler olyckor vid platsen. Enligt sjöräddningen kan isarna både i den inre och yttre skärgården på flera ställen vara förrädiska just nu. 

Just nu utreder man hur bilen ska bärgas från platsen. De svaga isarna försvårar bärgningsarbetet.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Krigsveteran första som för budkavlen i Malax

Med allt från kaninhoppning till hundra minuter motion och ishockeymatch firade malaxbor och andra deltagare Finland 100. Firandet var även startskottet för bykavlen - by till by.

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Mest läst senaste veckan