Folkhälsan erbjuder talterapi i Vasaregionen

FNB–STT -
Nu erbjuder Folkhälsan talterapi också i Vasa med omnejd.

Talterapeuterna Amanda Andersson och Ida Finnäs har mottagning i Folkhälsanhuset Wasa men åker också ut till klienter i hem, daghem, skolor och boenden mellan Närpes i söder och Oravais i norr.

Folkhälsan erbjuder sedan tidigare talterapi också i huvudstadsregionen, Åboland och Jakobstad med omnejd. Talterapeuterna gör utredningar, ger individuell terapi eller gruppterapi, helt enligt behov. Bland annat personer med specifika språkstörningar, autism, utvecklingsstörningar, stroke eller röstproblem har nytta av talterapi.

FPA, Korsholm, Vörå, Vasa och Vasa sjukvårdsdistrikt har avtal om betalningsförbindelse med Folkhälsan Rehab Wasa.

- Det är en fördel att träffa klienterna i deras vardagsmiljöer där det är lättare att stöda dem i deras vardagliga utmaningar. Speciellt barnen är ofta tryggare i sin egen miljö. Dessutom ger det oss möjlighet att samverka med och engagera föräldrar, assistenter samt daghems- och skolpersonal, säger Andersson.

Hos barn upptäcks utmaningarna oftast under en rådgivningskontroll.

- Det kan handla om att de har svårt att förstå tal, har ett litet ordförråd eller har ett mycket otydligt tal, till exempel. Det är viktigt att komma till talterapeuten i tid, säger Ida Finnäs.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Krigsveteran första som för budkavlen i Malax

Med allt från kaninhoppning till hundra minuter motion och ishockeymatch firade malaxbor och andra deltagare Finland 100. Firandet var även startskottet för bykavlen - by till by.

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Mest läst senaste veckan