I utredningen synar man bland annat hur väl klassificerad information kan hemlighållas medan presidenten jobbar på sin privata klubb Mar-a-Lago i Florida. Myndigheten vill också försäkra sig om att resorna inte kostar skattebetalarna för mycket.

Oppositionspolitiker bad om utredningen efter att bilder på Trump och Japans premiärminister tagna av en medlem i Trumps privatklubb spreds i de sociala medierna. Personen som tog bilderna sade sig ha fått bevittna statscheferna då de diskuterade Nordkoreas robottest.

Medierna och oppositionen har undrat över huruvida Trump behandlade konfidentiell information på ett så vårdslöst sätt att den kunde ha hamnat i fel händer. Enligt Vita huset förflyttade sig Trump och Abe till en säker lokal innan de började diskutera känsliga frågor.

Medierna och oppositionen har också frågat om Trump får ekonomisk vinning då han använder klubben han äger som arbetslokal. Trump har planerat att bjuda in även andra statschefer, såsom Kinas president Xi Jinping, till klubben Mar-a-Lago.