Enligt källorna vill USA på detta sätt visa för Nordkorea att man menar allvar då man kräver att landet slutar med sina vapentest.

USA är speciellt oroat över uppgifterna om att Nordkorea förbereder ett nytt kärnvapentest. USA:s president Donald Trump har sagt att ett sjätte kärnvapentest från Nordkoreas sida är "omöjligt att acceptera".

Enligt The Guardian har den amerikanska kongressen informerats om möjligheten att testrobotar skjuts ner, men USA:s armé har ännu inte fattat några beslut om man ska agera så.

Nordkoreas vapentester och varningarna från USA har ökat spänningarna på Koreahalvön. President Donald Trumps administration har uppgett att man inte utesluter några alternativ för att lösa det säkerhetshot som Nordkorea anses utgöra.

Nordkorea har svarat att robot- och kärnvapentesterna fortsätter och att landet är redo för krig.

Från havet eller Japan

Enligt Guardians källor är ett av USA:s alternativ är att använda marinens robotförsvarssystem. Nyligen uppgav president Trump att en grupp örlogsfartyg lett av hangarfartyget USS Carl Vinson var på väg mot Nordkorea. På onsdagen rapporterade dock flera medier att fartygen rört sig i motsatt riktning.

Enligt The New York Times blev uppgifterna kända när den amerikanska flottan själva lade ut en bild på Carl Vinson på väg genom Sundasundet mellan de indonesiska öarna Java och Sumatra.

Men nu uppges fartygen vara på väg mot Korea igen.

– Fartygen rör sig nu norrut mot västra Stilla havet. Det här borde ha kommunicerats ut tydligare vid tillfället, säger försvarshögkvarteret Pentagons talesperson Dana White till tidningen.

En annan möjlighet för USA är att övertala Japan att använda sitt robotförsvar i fall där testrobotarna avfyras mot japanska vatten.

USA:s robotförsvar i Sydkorea är ännu inte klart.

Även tidigare administrationer i USA har övervägt att stoppa robottesterna. Men planerna ansågs vara för riskabla.

Nordkoreas reaktion på en nedskjutning är svåra att förutse, uppger experter till Guardien.

– Jag anser att sådana åtgärder kan leda till en eskalering, men jag kan inte gissa hur (Nordkoreas ledare) Kim Jong-Un skulle tolka det, säger Abraham Denmark som var Asienrådgivare i president Barack Obamas administration.

– Jag anser att det skulle vara oroande om han (Kim) ansåg det nödvändigt att reagera kraftigt för att undvika att verka svag. (FNB–TT)