I torsdags klockan 14.31 inträffade en kollision mellan en personbil och en vitsvanshjort på Alskatvägen i Gerby, Vasa. En 56-årig kvinna från Korsholm körde en personbil i riktning mot Vasa centrum då en fullvuxen vitsvanshjort plötsligt sprang upp på vägen från den högra sidan.

Kvinnan hann varken bromsa eller väja, utan kolliderade med djuret med hastigheten 100 km/h. Vitsvanshjorten dog på plats. Kvinnan klarade sig utan skador. Personbilen fick omfattande skador i frampartiet, och bogserades bort från platsen.

I fredags klockan 13.30 inträffade en kollision mellan en lastbil och en älg på riksväg 8 i Kaitsor i Vörå. En 23-årig man från Närpes körde en lastbil norrut längsmed riksvägen. Just före korsningen mellan riksvägen och Österövägen sprang en älg upp på vägen från höger.

Älgen kolliderade med lastbilens sida, varefter den fortsatte över vägen, varpå den kolliderade med frampartiet på en personbil som körde i sydlig riktning. Personbilen framfördes av en 53-årig kvinna från Vasa. Efter kollisionerna sprang älgen vidare in i skogen. Både lastbilen och personbilen fick plåt- och plastskador.