NyhetsbildZoom
Trafikolycka inträffade på Verkstadsgatan i Vasa vid 15-tiden. Foto: Mikael Nybacka

En skadad i bilolycka i Vasa

VBL -
En bil som kolliderat med en lyktstolpe orsakade störningar i eftermiddagstrafiken i Vasa.

En personbil körde in i en lyktstolpe på Verkstadsgatan i Vasa på fredag eftermiddag vid 15-tiden. Räddningsverket dirigerande trafiken i korsningen mellan Sandögatan och Järnvägsgatan medan polis undersökte bilen.

Strax före klockan 16 bogserades den tilltygade bilen bort från platsen och eftermiddagstrafiken kunde löpa som normalt.

Brandförman Jari Helkaharju från Österbottens räddningsverk säger att mannen som körde bilen fördes till sjukhuset för kontroll. Inga andra personer fanns i bilen.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Nyhetsbild
Inrikes

Antti Rinnes uppmaning till babytalko väckte kritik

Babytalkot som SDP:s ordförande Antti Rinne uppmanade finländarna till på onsdagen möttes genast av hård kritik på sociala medier. Också riksdagsledamöter, även inom det egna partiet och partiets ungdomsförbund, risade hans ordval.

Mest läst senaste veckan