Utgående från passagerarmängden är Vasa flygplats femte största flygplatsen i hela landet och flygresenärerna som reser till och från Vasa är nöjda med flygplatsen service. Bland annat det lyfter Finavia fram i sin bedömning av Vasa flygplats som nu har valts till årets flygplats.

– Vasaborna får vara stolta över sin flygplats som är en viktig länk för näringslivet och för invånarna på vägen till huvudstaden, Stockholm eller andra internationella destinationer, säger Kari Savolainen, Finavias verkställande direktör.

Vasa flygplats har enligt Savolainen utvecklats enormt under de senaste åren, bland annat den operativa verksamheten har gått framåt.

– Ur ett ekonomiskt perspektiv har utvecklingen av flygplatsen följt ett positivt mönster. Flygplatsen är ett bra exempel på att ledarskap och organisationskultur kan på ett målrikt sätt påverka resultaten.

Under fjolåret hade Vasa flygplats totalt 288520 resenärer. Jämfört med 2015 innebär det en ökning på 2,2 procent. Finavia förväntar sig att passagerarmängden ska öka i år bland annat då SAS från och med mars har öka på antalet flyg mellan Stockholm och Vasa

– Flygplatsen finns till för kunderna och flygbolagen. Vi mäter regelbundet kundresponsen, säger Savolainen.