Rattfull körde för fort

VBL -
En man stoppades efter att ha kört 121 kilometer i timmen på 100-väg. Dessutom misstänks han för rattfylleri.

I torsdags klockan 16.50 stoppade en polispatrull en man i personbil på Björneborgsvägen i Vikby. Bilen höll en hastighet på 121 kilometer i timmen där hastighetsbegränsingen är 100 kilometer i timmen.

Mannen som körde var 44 år och kommer från Ilmajoki. Mannen blåste 0,63 milligram per liter i polisens blåstest och togs med till polisstationen för att ta ett precisionsalkometertest, som visade 0,53 milligram per liter.

Polisen tog mannens körkort och han fick tillfälligt körförbud. Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri och trafikförseelse.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Nyhetsbild
Inrikes

Antti Rinnes uppmaning till babytalko väckte kritik

Babytalkot som SDP:s ordförande Antti Rinne uppmanade finländarna till på onsdagen möttes genast av hård kritik på sociala medier. Också riksdagsledamöter, även inom det egna partiet och partiets ungdomsförbund, risade hans ordval.

Mest läst senaste veckan