Rattfull misslyckades med backstart

VBL -
En 41-årig man i Vasa kom inte i väg i en korsning när trafikljusen växlade till grönt. Han misstänks nu bland annat för rattfylleri.

I torsdags klockan 19.35 hade en 41-årig man stannat för rött ljus i korsningen av Rådhusgatan och Vasaesplanaden. Då ljuset växlade till grönt, klarade mannen inte av att backstarta bilen, varpå bilen rullade bakåt in i en annan bil flera gånger. Den andra bilen fick skador på kofångaren.

Mannen sade direkt polisen kom att han saknade körkort.

I polisens alkotest blåste mannen 0,64 milligram per liter och togs med till polisstation där precisionsmätaren visade 0,59 milligram per liter.

Mannen misstänks för grovt rattfylleri, äventyrande av trafiksäkerheten samt förande av fortskaffningsmedel utan behörighet.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Nyhetsbild
Inrikes

Antti Rinnes uppmaning till babytalko väckte kritik

Babytalkot som SDP:s ordförande Antti Rinne uppmanade finländarna till på onsdagen möttes genast av hård kritik på sociala medier. Också riksdagsledamöter, även inom det egna partiet och partiets ungdomsförbund, risade hans ordval.

Mest läst senaste veckan