Det lät inte som ett vapen och inte som om ljudet kom från en byggarbetsplats.

– Jag sade till min partner att nu har någonting stort hänt. Den (smällen) var så stor. Det kändes jättekonstigt på en måndagskväll.

Strax efteråt började himlen fyllas av helikoptersurr och ambulanser och poliser fyllde gatorna. Snart började även medierna rapportera om vad som hade skett. 22 personer har bekräftats döda i attacken.

Tre vänner på plats

På arenan hade den amerikanska popstjärnan Ariana Grandes konsert just tagit slut och också tre brittiska vänner till Raittinen var på plats och såg henne uppträda. Raittinen fick som tur var genast kontakt med dem på natten. De kom alla tryggt hem efter konserten.

– De sade att det var full panik och att människor sprang åt alla håll. Det fanns många panikslagna unga kvinnor som inte visste vart de skulle gå.

Raittinen har själv besökt arenan flera gånger, senast för ett par månader sedan på Ellie Gouldings konsert. Arenan ligger nära en järnvägsstation och en spårvagnshållplats.

– Det här är helt chockerande.

Tillbaka till vardagen

Raittinen säger att redan tidigare terrorattacker har påverkat hennes vilja att resa.

– Jag har berörts djupt av terrorattackerna. Jag har varit försiktig redan länge. Men jag hade ändå aldrig tänkt att en attack skulle ske så här nära.

Raittinen cyklade till jobbet när FNB ringde för intervju. Hon säger att man inte kommer nära arenan med bil, men med cykeln går det bra.

– För ett par timmar sedan var staden som en spökstad, men nu har plötsligt alla bestämt sig för att ta sig till jobbet. Det känns som att Manchesterborna vill fortsätta sitt normala vardagsliv så snabbt som möjligt.