Myndigheterna anklagas också för bristfälligt stöd.

Invånarna som rundradiobolaget BBC talat med berättar att de flesta som evakuerats från sina hem i norra London hörde om utrymningen på nyheterna. En del av de evakuerade hade ingen aning om var de skulle bo medan utrymningen pågår.

Mer än 800 bostäder utrymdes i Camden i Norra London på grund av brandsäkerhetsskäl. Utrymningen inleddes eftersom höghusen hade samma typ av fasadplattor som Greenfell Tower i Kensington. Cirka 80 personer befaras ha dött i en brand i Greenfell Tower den 14 juni.

Avsikten är att omedelbart inspektera höghusen. Lokalförvaltningen i Camden har beslutat att avlägsna de brandfarliga fasadplattorna på femton höghus.

Enligt myndigheterna har hotellrum och andra typer av boende reserverats för invånarna i de utrymda höghusen.

Lokalförvaltningens direktör Georgia Gould uppskattade i en intervju att arbetet pågår i tre till fyra veckor i de utrymda höghusen.

Motstridiga uppgifter

BBC intervjuade invånarna medan de lämnade sina hem. Många verkade inte känna till var de skulle bo och hur länge utrymningen skulle pågå.

– Klockan fyra på eftermiddagen sades det att allt är som det ska och att inspektionerna är avklarade, säger läraren Kim Price som bor på ett av de utrymda höghusen.

– Men nu alldeles plötsligt fick vi veta att vi måste lämna våra hem. Vi har fått två brev på två dagar. På det ena står det att vi är trygga och på det andra att vi är i fara. Jag vet inte vad jag ska göra, säger Price som bor i huset med sin 14-åriga son.