Ingen kropp i ubåten

FNB–TT -
Ingen kropp hittades i ubåten som tillhör den häktade danske ubåtsägaren, enligt Köpenhamnspolisen.

Ubåten räknas som en eventuell brottsplats, säger Jens Møller Jensen chef för avdelningen för mordutredningar vid Köpenhamnspolisen, under en pressträff.

Ubåtsägaren sitter häktad misstänkt för att av oaktsamhet ha orsakat en svensk kvinnlig reporters död. Kvinnan var ombord på ubåten i torsdags kväll, men är sedan dess försvunnen.
Ubåten sjönk på fredagsförmiddagen, men Madsen kunde räddas i land.

"Sänktes medvetet"

Det var en "medveten handling" att sänka ubåten, säger polisen under pressträffen.

Den tekniska undersökningen fortsätter och kommer att pågå under flera dagar, säger Jens Møller Jensen.

Söker i området

Møller Jensen säger att ubåten har undersökts under natten.

– Vi fortsätter eftersökningarna efter svenskan. Vi ska undersöka Kögebuktområdet och se om vi kan hitta en död person i området.

– Vi har inget fast område var i Köge, men vi hoppas att vi ska hitta henne i liv, säger Jens Møller Jensen

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan