Enligt Vasas förslag skulle grannkommunernas betalningsandelar se ut så här:
Korsholm 413.051 euro,
Laihela 172.785 euro,
Vörå 143.594 euro,
Malax 119.352 euro,
Storkyro 103.696 euro
Korsnäs 47.522 euro. Vasa stadsfullmäktige har beviljat 11,5 miljoner euro för stadionbygget. För att stadion ska kunna byggas enligt planerad u-form behövs 1.000.000 euro i tilläggsfinansiering. Stadsstyrelsen tycker att det skulle vara ett bra alternativ om grannkommunerna deltog eftersom projektet har en stor regional betydelse och kommer att betjäna Vasaregionen i tiotals år.

De slutgiltiga entreprenörsavtalen undertecknades på onsdagen och i dag torsdag inleds mätningsarbetena inför byggandet i Sandviken. I början av nästa vecka kommer troligen de första grävmaskinerna att rulla in på området som ska bli fotbollsstadion. WasaCon har valts till huvudentreprenör, Caverion Suomi till entreprenör för de eltekniska arbetena, Saltex till planentreprenör och LVI-Kuure till VVS-entreprenör. Reserveringen av betongelement som entreprenören gjort ska bekräftas före utgången av augusti och det är därför viktigt att frågan om tilläggsfinansiering blir avgjord.

Stadsstyrelsen i Vasa har samtidigt befullmäktigat stadsdirektör Tomas Häyry att förhandla om namnet på stadion och anskaffning av tilläggsfinansiering av ett lokalt företag. Primär förhandlingspartner är i det här skedet Anvia.