Fredag

Amelie goes to Belgrad

Fredagen går helt klart i musikens tecken. Det finns två intressanta evenemang i Vasa vi kan tipsa om, och det första äger rum på Doo-Bop Club.

Amélie goes to Belgrad.

Då uppträder nämligen Amélie Goes To Belgrad, som för Vasaborna är kända som ett dansant och glatt Balkanband. Dörrarna öppnar klockan 19 och showen börjar klockan 20.

Acid house på Fontana

Gillar du kanske elektronisk musik bättre? Då kan du söka dig till Fontana, för där bjuds det på Acid house så det står härliga till. Flera artister uppträder under kvällens gång, bland andra CRC, Forehard, Healium, Kalle Karvanen, Matti Turunen, Resonanssi, T.Kesäniemi, TYPE-303 samt DJ Vesa-Matti och Juho Kahilainen. Showen börjar klockan 22 och slutar klockan 4 på morgonen.

Lördag

Pubquiz och karaoke i Sundom

Sundom UF bjuder på en lite annorlunda påsklördag. Det blir nämligen pubquiz och karaoke vid ungdomslokalen från och med klockan 21. Passa på att utmana din quizhjärna och njut av en trevlig påsklördag.

Nick Cavoli Quintet

The Doo-Bop Club fortsätter med musik även på lördagen, rättare sagt med modern jazz. Nick Cavoli Quintet, med medlemmar från både Italien och Finland, turnerar både i USA och Europa, och nu stannar de alltså i Vasa för en show på lördagskvällen.

Nick Cavoli Quintet.

Dörrarna öppnar klockan 19 och showen börjar klockan 20.

Fira påsken med påskbrasor

På lördagen är det dags att fira påsk på traditionellt sätt, med allt vad det innebär – påskhäxor, godis, memma och givetvis påskbrasor. Vi har sammanfattat en lista på var brasorna brinner i Österbotten. Kolla in den här, och välj en eller flera brasor du kan besöka!

Söndag

Andlig påskmusik

Påsken är också en andlig högtid för många. På söndagen ordnar därför många kyrkor både gudstjänster och musikuppträdanden.

Trefaldighetskyrkan i Vasa.

I trefaldighetskyrkan i Vasa blir det påskmusik klockan 19 med Svenska Lutherska Evangeliföreningens körer. Samtidigt, klockan 19, ordnar Kammarkören Psallite och Korsholms kammarorkester med dirigent Erica Nygård en påskkonsert i Korsholms kyrka.

Vill du njuta av andlig musik har du alltså alla chanser att göra det.

Koppla av med att kolla på Netflix

Varför inte passa på att slappna av på söndagen med att kolla på Netflixserier? Just nu strömmas två splitternya serier som vi vill tipsa om.

Den första är nyfilmatiseringen av Ronja Rövardotter, som har premiär på torsdagen den 28:e. Serien är planerad att ha två säsonger och i huvudrollerna ses Kerstin Linden och Jack Bergenholtz Henriksson som Ronja och Birk.

Den andra serien vi vill tipsa om är Game of Thrones-skaparnas nya show, 3 body problem. Vill du se ny science fiction ska du alltså se den.