I veckan blev det klart att Ida Schauman, som lett Svensk Ungdom (SU) i tre år, inte ställer upp för omval på kongressen i maj. Nu meddelar Christoffer Ingo från Korsholm att han är beredd att bli ny ordförande för SFP:s ungdomsorganisation.

Ingo, 22, har suttit i SU:s förbundsstyrelse de senaste två åren och har förtroendeuppdrag inom olika SFP-organ. Han kandiderade i riksdagsvalet 2015 och ställer även upp i kommunalvalet i vår. Ingo är i slutskedet av sina tradenomstudier vid Yrkeshögskolan Novia i Vasa och de senaste tre åren har han också lett arbetet på familjens fårgård i Korsholm.

Christoffer Ingo säger att han brinner för politiken och att det är något han nu vill arbeta med på heltid.

– Med SFP i opposition, och med en högerkonservativ regering som medvetet förbiser mänskliga rättigheter och grundlagar, behöver SU med sin socialliberala värdegrund fortsätta att delta aktivt i samhällsdebatten. Jag vill vara ansiktet utåt för det fortsatta arbetet, säger Ingo i ett pressmeddelande.

Enligt honom blir den nya SU-ordförandens första viktiga uppgift att säkerställa att de unga ges påverkningsmöjligheter också ute i landskapen:

– På kongressen i maj kan vi förhoppningsvis se tillbaka på ett rekordartat kommunalval. Det kommer att behövas inför landskapsvalet 2018. Det kommer att vara utmanande att få de ungas röster hörda – framför allt i Nyland när valkretsen slås ihop med Helsingfors. Jag är övertygad att vi med hårt och aktivt arbete kommer att lyckas.