– Det är galet vad vi får se varje dag, säger han. 

I president Donald Trumps kaotiska presskonferens i torsdags beskrev USA:s president den konservativa tv-kanalen Fox News som ett positivt undantag, och fäktade hejvilt mot andra bolag, inte minst CNN.

Löjliga meningar

Men presskonferensen fick även Fox nyhetsankare Shepard Smith att ilskna till. 

– Det är absolut galet. Han fortsätter att kasta ur sig löjliga fraser som inte alls är sanna och försöker att undvika den här frågan om Ryssland som om vi vore korkade som ställde frågan. Verkligen? Dina motståndare blev hackade och Ryssland var ansvariga för det och dina medarbetare pratade med Ryssland samma dag som det hände, och vi är korkade som ställer frågor om det, sade Smith i direktsändning i sitt eget program Shepard Smith Reporting.

CNN:s reporter var en av dem som under presskonferensen pressade Trump om hans kampanjs kopplingar till Ryssland.

– Vi har rätt att veta. Du kallar oss för falska nyheter och skäller på oss som barn för att vi ställer frågor å det amerikanska folkets vägnar, dundrade Smith.

Trump twittrar

Smiths uttalanden har väckt ilska bland Trumpanhängare, som uppmanar till bojkott av hans program.

Trump har själv slagit tillbaka mot kritiken kring presskonferensen. Han hänvisar i en tweet till den konservative radioprataren Rush Limbaugh.

"'En av de mest effektiva presskonferenser jag sett!', säger Rush Limbaugh. Många håller med. Ändå säger falska medier annorlunda. Oärligt."

Han twittrar även att medierna – och räknar upp New York Times, NBC, ABC, CBS och CNN – "inte är mina fiender utan det amerikanska folkets fiender".