Beslutet fattades för cirka två veckor sedan, säger Sara Koskiniemi som fungerar som administratör för reko-ringen i Smedsby.

– Kunderna räcker inte till. Det finns ju så många små reko-ringar här i trakten, i såväl Kvevlax som Solf och Replot. Många producenter och kunder besöker också dessa.

Ringen i Smedsby började sin verksamhet i höstas. I början gick allt bra, menar Koskiniemi, men under vintern började verksamheten lida.

– De senaste träffarna hade vi två, tre producenter som hade två, tre kunder vardera. Vem som helst inser ju att det inte är lönsamt.

Ringen har främst marknadsfört sin verksamhet via Facebook. Till viss del tror Koskiniemi att algoritmerna gjort att deras inlägg inte syns för alla användare. Men:

– Producenterna tycker vi har för få kunder och kunderna tycker vi har för få producenter. Tiden passar aldrig åt någon. Vi bestämde oss för att ta paus.

Nu diskuterar administratörerna för ringen hur de ska gå till väga i framtiden. De vill inte helt ge upp hoppet ännu.

– Vi siktar på att starta upp ringen till sommaren då det blir mera färskvaror. Lokalproducerad mat behövs, säger Koskiniemi.

Producenterna i Smedsby har främst sålt ägg, kött, mjöl och grönsaker.