– De finländska myndigheterna utreder det tillsammans, säger kommunikationsjourhavande Heli Pietilä vid Utrikesministeriet.

De finska myndigheterna samarbetar med flera olika instanser. De har bland annat stått i kontakt med den svenska biståndsorganisationen Operation Mercy, som är kvinnans arbetsgivare.
Myndigheterna har inte berättat i offentligheten om de redan vet något om kvinnans skick, var hon är eller vilka som misstänks ha fört bort henne. Afghanska Tolo News rapporterade i går kväll att man inte vet var hon befinner sig.

Inte heller Operation Mercy kommenterar om organisationen känner till var kvinnan befinner sig eller om kidnapparna har hört av sig.

– Vi måste vara väldigt försiktiga med vilken information vi går ut med eftersom det är en pågående utredning, säger biståndsorganisationens chef Scott Breslin till nyhetsbyrån TT.

– Allt vi vet är att vår medarbetare saknas. Det är bara spekulationer, men vi antar att det handlar om en kidnappning.

Den finländska hjälparbetaren saknas sedan i lördags kväll lokal tid, då väpnar män attackerade huset i Kabul där anställda från den svenska organisationen bodde. En tysk kvinna och en afghansk vakt dödades i attacken.

Enligt Operation Mercy hade kvinnan varit i Afghanistan i bara tre månader. Planen har varit att hon ska bli organisationen biträdande Afghanistanchef, och hon studerade det lokala språket dari.