Restbeloppen gäller EU:s får- och getbidrag samt restbeloppen av ersättning för djurens välbefinnande, EU:s bidrag för nötkreatur och mjölkkor, grundstöd, förgröningsstöd, EU-stöd till unga jordbrukare, bidrag för jordbruksgrödor, miljöersättning samt miljöavtal för tran-, gås- och svanåkrar.

Djurbidragen börjar betalas ut 8.6. Restbeloppen av bidragen är sammanlagt ungefär 25,4 miljoner euro.

Restbeloppen av EU:s direktstöd betalas från och med 15.6. Det är sammanlagt cirka 20,5 miljoner euro. Också restbeloppet av bidraget för jordbruksgrödor börjar betalas ut 15.6. Det utgör sammanlagt 800.000 euro.

Utbetalningen av restbeloppen av miljöersättning och ersättning för djurens välbefinnande startar 22.6 . Det utgör ca 25,0 miljoner euro.

När det gäller miljöersättningen och miljöavtalen om tran-, gås- och svanåkrar utgör restbeloppen cirka 15 procent av den ersättning som betalas. Cirka 32,5 miljoner euro betalas till gårdarna i form av miljöersättning.

Landsbygdsverket betalar i år sammanlagt omkring 200 miljoner euro i jordbrukarstöd som söktes år 2016. Det här är omkring 12 procent av det sammanlagda stödbeloppet.