Att vara bloggare behöver inte betyda att man sitter ensam framför sin datorn och smattrar på tangenterna - det kan också innebära att man exempelvis undvarar en helg för att åka på kryssning med likasinnade. Vasabladet och Östgerbottens Tidning är på plats på Svenskfinlands första bloggkryssning som gick av stapeln i helgen. Vi tog tempen på några av deltagarna innan avfärd. 1. Vad är det bästa med att blogga? 2. Ditt bästa bloggtips? 3. Vad har du för förväntningar på kryssningen?
Felicia Hästbacka.

Felicia Hästbacka.

Felicia Hästbacka, Jakobstad: Läs bloggen här. 1. Att man får visa för andra vad man har för sig på dagarna och dela med sig av tips till läsarna. Responsen som man får från läsarna är också viktig. Jag har bloggat sedan 2009. 2. Att man ska vara sig själv. 3. Att jag ska lära mig någonting nytt och att jag får träffa nya bloggbekantskaper.
Malena Björndahl.

Malena Björndahl.

Malena Björndahl, Karleby: Läs bloggen här. 1. Samhörigheten mellan läsare och bloggare. 2. ”Spread the Love” alltså kommentera på andras bloggar, det ger både mera läsare och större nätverk. 3. Att lära känna nya människor och träffa läsare. Inspireras av workshopparna och få nya idéer.
Caroline von Zweygberk.

Caroline von Zweygberk.

Caroline von Zweygberk, Pargas: Läs bloggen här. 1. Att det blir som en dagbok eller en process som man får följa med. 2. Dela med dig av DIY-tips. 3. Jag tycker främst att det är härligt att komma bort från vardagen. Dessutom hoppas jag på att knyta många nya bloggkontakter.